lunes, 21 de mayo de 2007

Danosa, una empresa que es dedica a la construcció de làmines asfàltiques, invertira 35 milions d'euros en una nova fàbrica. Amb aquesta inversió preveuen tenir un augment de la seva facturació del 25%, si tot va bé arribaran al 100 milions en facturació al present exercici.

Fent uns càlculs podem veure que el 25% de 100 milions son 25 milions, és una mica menys que l'inversió inicial, però és la previsió pel primer any, en cas de que el segon any segueixi produint al mateix rendiment, aquesta nova fàbrica produirà uns beneficis de 15 milions, i al tercer any 25... sempre podria arribar a generar més beneficis si introdueixen millores.

Els beneficis a curt plaç d'aquesta inversió es que podran signar projectes mes grans que els que han fet fins ara, ja que tindran mes capacitat productiva.

A mig-llarg plaç ens trobem amb els beneficis que pot produir l'inversió un cop amortitzada.

D'altra banda ens trobem que això no son més que suposicions, han fet un estudi de mercat i han vist que poden arribar a aconseguir aquests "objectius", però tambè poden no arribar a fer-ho i perdre tot el que han invertit.

Mes info:
Danosa invierte 35 millones en una nueva fábrica...

2 comentarios:

Toni Cañabate dijo...

Per calcular la rendibilitat d’aquesta inversió son necessàries estimacions de diferents paràmetres.
* Comercials: volums de vendes i preus previstos –estudi de mercat-
* Operatius: cost de la inversió i costos anuals de la producció addicional, així com qualsevol altre increment dels costos de l’empresa que la nova fàbrica comporti
* Financers: quin serà el cost del finançament per aquesta inversió

Per últim quina serà la vida útil de la nova fàbrica per fixar l’horitzó de la inversió

L’article dona molt poca d’aquesta informació per poder analitzar la inversió. Per altra part crec que Clement no ha llegit o interpretat bé l’article. Danosa no invertirà, ja ha invertit. El increment del 25% de facturació és per l’exercici actual 2007 i amb aquest increment respecte al 2006 estima obtenir una facturació de 100 MM €, però la capacitat de la fàbrica es duplica “La fábrica de Fontanar dobla la capacidad operativa de Danosa” i en els pròxim anys es preveu un increment de les exportacions del 30% però no es diu res de les vendes domèstiques ni quin percentatge suposen.

Per altra banda no s’ha de confondre ingressos amb guanys. Un increment d’ingressos passant de 75 MM a 100 MM no significa que els beneficis s’incrementin un 25%, pot ser més o pot ser menys. És de suposar que si es duplica la capacitat operativa l’empresa obtingui economies d’escala, però mentre no arribi a emplenar la nova capacitat també pot ser que s’incrementin els costos fixos percentualment per damunt dels ingressos.

No he entés bé la diferència que es veu entre la aportació de la inversió a curt i a mig-llarg termini “A mig-llarg plaç ens trobem amb els beneficis que pot produir l'inversió un cop amortitzada” Un cop “amortitzada” la inversió hem de fer una altra de renovació perquè el termini d’amortizació és el temps que s’estima que “aguantarà la fàbrica o la maquinaria”. Els beneficis que es poden obtenir un cop “recuperada” la inversió son els mateixos que a curt termini: els derivats de las vendes addicionals que la major capacitat permet atendre.

Per acabar, tota decisió es pren amb estimacions de futur que no són altra cosa que “suposicions” més o menys fundades. No hi ha altra manera de decidir sobre el futur i no té interès de negoci decidir sobre el passat. Els qui no fan suposicions i sempre l’encerten son aquestos http://www.tarot123.com

clementetb dijo...

Mercis :D