miércoles, 25 de abril de 2007

Els liders de Siemens

Aquesta setmana es va parlar a classe sobre el lideratge que han de tenir els directius de les empreses. Segons he pogut llegir, el líder de Siemens, Klaus Kleinfeld, ha complert les expectatives i la estratègia i ha deixat la empresa en unes condicions immillorables.
Però el més destacable de la notícia i del què volia parlar és que el sr. Kleinfeld ha de deixar el càrrec per escàndols financers de l'empresa (no només un). Aquest és un tema que no hem tocat a classe, les estafes que són protagonistes els directius de petites i grans empreses.
Com un directiu és capaç d'embutxacarse milions d'euros, pagar soborns...? Un estafador: "se nace o se hace"? Deu ser tant temptador poder gestionar les comptes i els diners...
Però el què m'intriga realment és si als amos de Siemens els hi surt més rentable tenir uns directius que encara que estafin, fagin la feina molt ben feta i l'empresa tingui grans beneficis o, en canvi, tenir un lider honrat, encara que no sigui el número u; ja que només han començat a caure directius i a voler renovar-los quan s'han destapat els escàndols, perque ara necessiten "claridad de lideratzgo", però abans tot anava bé.
Realment suspitós.

No hay comentarios: