domingo, 29 de abril de 2007

Acció Vs Estrategia

Navegant una mica per internet m'he trobat amb el següent article,
Los directivos españoles, centrados en los resultado


Aquest article es basa en un estudi que preten comparar la personalitat dels directius espanyols i americans i analitzar-ne les diferències. El més destacat de l'estudi és que, sembla ser que en general, els directius americans són més bons estrategs que els espanyols. S'ha arribat a la conclusió que, els directius espanyols prefereixen apostar més pels resultats inmediats que no pas per l'estrategia. Sembla clar que avui en dia, aquest no és el cami, i que és ovbi que s'ha de canviar la visió dels directius espanyols per tal que apostin per l'estrategia. El com fer-ho és el més complicat, la primera resposta a aquest problema, és lògicament l'ensenyament, però jo em pregunto si no és també un tret cultural, és a dir, el caràcter llatí que tant bona fama dóna, per exemple alhora de divertir-nos, pot ser contraproduent alhora de fer negocis?? és possible que la filosofia del "carpe diem" faci valorar poc la planificació?? i aquest canvi de mentalitat, molt em temo que és més díficil de canviar.

Aquest estudi també valora altres aspectes de la personalitat, em sembla important remarcar les diferències entre homes i dones, sembla ser que les diferències entre els directius espanyols i americans són més petites que les diferències entre directives espanyoles i americanes, penso que aquest fet pot ser degut a que les directives espanyoles encara són poques i que deu fer relativament poc que estan al capdavant d'empreses, amb el temps probablement aquesta difernència anirà disminuint.

A continuació adjunto una gràfica sobre l'estudi:


Aquest és l'indicador que s'ha utilitzat per a realitzar l'estudi, teniu més informació en el link:
Myers Briggs Type Indicator

1 comentario:

Toni Cañabate dijo...

Ostras curioso, esto me lleva a un tema que no está suficientemente tratado en el tema de dirección y que es "de qué material están hechos los directivos" y relacinado con éste, "de qué material están hechos los empresarios" para esto último os recomiendo ver algunos de los vídeos "Emprendedores" de la Escuela de Banespyme
http://www.banespyme.org